Team

Advocaten

Pierre Moërynck

Pierre is geboren in 1967 in Bastenaken en in 1990 met onderscheiding afgestudeerd als licentiaat rechten aan de Université catholique de Louvain. In 1991 werd hij advocaat aan de balie van Namen, om vanaf 2001 aan de balie van Brussel te werken. Sinds 2004 wordt hij erkend als expert in milieu- en stedenbouwrecht, met als extra kwalificatie het opleidingsgetuigschrift van cassatieprocedures in strafzaken van 2019. Hij is eveneens docent aan de Université Saint-Louis – Bruxelles (postgraduaat milieurecht en publiek vastgoedrecht; Milieu en bedrijfsleven.). Hij draagt zijn steentje bij aan talloze publicaties, artikels en conferenties over diverse onderwerpen, zoals milieuaansprakelijkheid, milieuvergunningen, bodemvervuiling en stedenbouwkundige misdrijven.

PUBLICATIES EN OPLEIDINGEN

Julien Laurent

Julien is geboren in 1992 in Libramont en in 2016 afgestudeerd als master in de rechten aan de Université Libre de Bruxelles. In 2017 rondde hij met onderscheiding het specialisatiejaar ‘notariaat’ af. Hij werd advocaat aan de balie van Brussel in 2018. Recent, in 2020, behaalde hij het opleidingsgetuigschrift van cassatieprocedures in strafzaken. Dagelijks beoefent hij stedenbouw- en milieurecht, zowel op administratief vlak (administratieve beroepen, Raad van State, enz.) als op burgerlijk en strafrechtelijk vlak.

Maak deel uit van ons team

Jong adovcaat/adocate

Studeert u rechten, bent u gedreven om in de verdediging te gaan en is de balie uw roeping? Duik in deze wereld van de advocatuur en geniet een intense opleiding! 

CONTACT

Medewerker/medewerkster advocatenkantoor

Bent u een advocaat/advocate met heel wat ervaring en vaardigheden? Bent u liever online of fysiek aanwezig? Laten we kennismaken! 

CONTACT

Een advocaat/advocate met ideeën of plannen?

Bent u advocaat/advocate en heeft u een project te ontwikkelen, ideeën om verder uit te werken of zoekt u simpelweg een co-workingspace? Laten we dit samen bekijken!

CONTACT

Stagiair(e)

Bent u student(e) en op zoek naar een zomerstage of stage in de juridische wereld in het kader van uw bachelor of master? Onze deuren staan open om u het beroep te laten ontdekken.

CONTACT

Jobstudent(e)

Bent u student(e) en op zoek naar een job tijdens het jaar of voor in de vakantie? Ga ervoor en bekijk onze diensten! 

CONTACT

Samenwerkingsverbanden

MERITIUS Brussels

MERITIUS is de groepering van vijf onafhankelijke advocatenkantoren in Brussel, Antwerpen, Gent, Bergen en Namen. Zij verdedigen niet alleen hun cliënten voor allerlei rechtbanken, maar verlenen ook bijzonder waardevolle adviezen aan grote en kleine ondernemingen over het ganse land en de Europese Unie. 

Manuel GROS, Héloïse HICTER, et Associés (France)

Het Advocatenkantoor Manuel GROS, Héloïse HICTER, et Associés heeft ervaring binnen alle sectoren van publiek recht en openbare geschillen (algemeen publiek recht, recht van regionaal publiekrechtelijke lichamen, recht van openbare staatsgronden, stedenbouwrecht, onteigeningsrecht, ruimtelijke-ordeningsrecht, vastgoedrecht, milieurecht, ambtenarenrecht, recht inzake overheidsopdrachten, publiek ondernemingsrecht, mijnrecht, innoverende juridische montages, enz.). De verscheidene advocaten en medewerkers beschikken over de nodige expertise op het vlak van geschillen door advies te verlenen aan meerdere lokale en regionale overheden (gemeenten, steden, territoriale lichamen, zowel voor stedelijke als landelijke gebieden) en overheidsinstellingen.